Informatika érettségi felkészítő – digitális kultúra – emelt szintű

Az 180 órás emelt szintű digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő kurzus a technológia iránt szenvedélyesen érdeklődőknek szól. A kurzus azoknak is ajánlott, akik előképzettség nélkül szeretnének mélyebb informatikai ismereteket szerezni, hiszen az alapoktól kezdve, a programozástól az adatbáziskezelésig számos témát érint.

Informatika érettségi felkészítő – digitális kultúra – emelt szintű

180 órás emelt szintű digitális kultúra, informatika érettségi felkészítőnket azoknak ajánljuk, akiket kiskorukban a processzor melege tartott életben és minden májusban megünneplik az a-NYÁK napját. Ha a vadonatúj csúcs RTX kártya láttán a neurális hálójának deep learning képességeitől csorog a nyálad, a dupla lebegőpontos teljesítményétől elalélsz akkor nálunk stabil informatikai alapokat kapsz az egyetemre. Előrehozott érettségihez is ajánlott!

A digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő összefoglalója

 • Videós e-learning: 100 tanóra
 • Korlátlanul visszanézhető e-learning tananyag és szemináriumok
 • Hetente: 4 tanóra
 • Vasárnap 16:30 – 19:45
 • Szeminárium Zoom-on: 80 óra

Az emelt szintű digitális kultúra – informatika érettségi felkészítőnk 100 órányi önállóan tanulható, e-learning felületünkön korábbi előadásokból rendszerezett videótananyag tartalmaz, amelyből önálóan is fel tudnál készülni az érettségire. Ezt kiegészíti 80 óra élő online készségfejlesztő szeminárium, ahol közösen lépésről-lépésre oldunk meg együtt feladatokat, valamint az e-learning anyagból is lehet kérdezni.

Mik a legfontosabb tudnivalók az emelt szintű digitális kultúra, informatika érettségi felkészítőről?

 • Csak a kurzus kezdetekor lehet csatlakozni?
  Egész évben csatlakozhatsz, mert az e-learning rendszerünket önálló tanulásra fejlesztettük ki. Itt a korábbi élő előadásaink rendszerezett videófelvételeit találod, amelyeken a tanár meg tudott győződni arról, hogy a diákok megértették az elmondottakat. Így nyáron magadtól fel tudsz készülni az őszi érettségire, vagy akár februárban kezdve is megtanulhatod az anyagot májusig.
 • Lehet-e akadály az, ha eddig legfeljebb mosógépet programoztam, vagy ha vannak olyan témakörök, amiket még nem érintettünk az iskolában?
  Muszáj, hogy teljesen az alapoktól kezdjük a programozást. Digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő kurzusunkban először a Visual Studio fejlesztői környezettel barátkozunk meg, majd elméleti részeket veszünk át, úgymint ciklusok, adatstruktúrák, ezután korábbi érettségi feladatok megoldásával tanulunk. Ezen kívül még helyet kap a kurzusban többek között az Excel használata, a webfejlesztés és az adatbáziskezelés is.
 • Mi a különbség az e-learning és az élő online szemináriumok között?
  Az e-learning 100 tanórányi felkészítő anyagot tartalmaz, amelyet saját tempódban, tetszőleges sorrendben dolgozhatsz fel. Ehhez 5 év hozzáférést biztosítunk.
  A szeminárium célja az, hogy a konkrét, gyakorlati készségeidet fejlesszük, visszajelzéseket adjunk neked a haladásodról, és nem utolsó sorban optimalizáljuk a tudásodat az új Digitális kultúra érettségi követelményrendszer szerint. Ezeken az élő online alkalmakon két tanév során is részt vehetsz plusz költség nélkül, így már 11. osztályban elkezdheted a felkészülést. A szemináriumok is felvételről visszanézhetőek, valamint a teljes e-learning anyagból tudsz kérdezni.
 • Milyen különlegességeket tartalmaz a kurzus?
  A programozás szeminárium elején egy nagyon jól használható segédeszközt adunk a kezdebe. Chat-GPT használata a tanulás során: előnyök és korlátok. Nem fut le a kódod? Egyből meg tudod találni a hibát, és folytathatod a tanulást.
  A Digitális kultúra érettségi új követelményei miatt kibővítjül az adatbázis kezelést SQL lekérdezésekkel. Kiegészítésként az érettségi feladatokon túlmútatóan megtanuljuk a képszerkesztés alapjait, ami a webszerkesztéshez hasznos, és az objektum orientált programozás logikáját, amiért egyetemen hálásak lesztek nekünk.

Mit tartalmaz a digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő?

 • Részvétel az online élő előadásokon, amelyekre jövőre ingyen visszajöhetsz
 • E-learning videóanyag, amelyhez 5 évig hozzáférhetsz.
 • Letölthető érettségi feladatlapok és megoldókulcsok segítik a felkészülést
 • A tantárgyhoz tartozó csoportban összetartó közösségre találsz, ahol nemcsak a tanároktól, hanem a diáktársaktól is kaphatsz segitséget és válaszokat a felmerülő kérdéseidre
 • Chat-elj az e-learning felhasználóival privát üzenetben is!
 • Ingyenes középszintű matematika érettségi felkészítőt adunk. Ez a mi ajándékunk minden beiratkozó számára.

A digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő leírása

A felkészítő során megtanuljuk az informatika vizuális részét kezelni, valamint a szövegszerkesztéssel (Word-feladatok), a prezentációkészítéssel (PowerPoint), illetve a  weblapkészítéssel is megismerkedünk. A tananyag részét képezi a táblázatkezelés (Excel), valamint az adatbázis-kezelés (Access, SQL lekérdezések) is.

Az emelt informatika érettségi legnehezebb és egyben legtöbb pontot érő részei az algoritmizálás, a programozás és az adatmodellezés. Itt egy általad választott (könnyen tanulható és a munkaerőpiacon is keresett) programnyelven kell megoldani egy nagyobb feladatsort. Digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő tanfolyamunkon segítünk minderre alaposan felkészülni.

Ahogy minden más tantárgyból, itt is korábbi feladatlapok alapján begyakorolható típusfeladatokra készítünk fel, és segítünk elkerülni a leggyakoribb hibákat.

 • A kurzus célja, hogy akár előképzettség nélkül is felkészülj az emelt szintű informatika érettségire
 • A szóbelire is hatékonyan fekészítünk
 • Korábbi érettségi feladatok megoldásával gyakorlunk
 • Tanulásmódszertant tanítunk, hogy minél rövidebb idő alatt a legtöbbet ki tudd hozni
Emelt szintű informatika és digitális kultúra érettségi felkészítő

E-learning rendszerünk

Próbáld ki e-learning rendszerünket ingyenes középszintű matematika kurzusunkon!

Emelt szintű digitális kultúra, informatika érettségi felkészítő e-learning rendszerünk 100 tanórányi élő előadás videófelvételeiből áll – ezeket felvágtuk, megszerkesztettük, felcímkéztük, rendszereztük és önálló tanulásra optimalizáltuk. Ezután tematikus fejezetekre bontva töltöttük fel, így a felkészülés során célzottan is tanulhatsz az egyes témakörökből. 

Az élő előadás felvételeinek mindig van egy olyan előnye a kamerába felmondottakhoz képest, hogy a ritmusa a diákokhoz igazodik. Amit érdemes volt megkérdezni, arra legalább egy diák biztosan rákérdezett, valamint a tanár is kapott visszajelzést arról, hogy a diákok megértették a nehezebb koncepciókat. A klasszikus korrepetálást igénylő problémák mind elavulttá váltak, mert ha valamit újra akarsz ismételni, akkor megnézed még egyszer.

A 11. évfolyamosoknak jó lehetőség, hogy ha egyszer megveszik a felkészítőt, akkor jövőre ingyen visszajöhetnek. Ez egyetemi tudásfelfrissítéshez vagy szakváltáshoz is kiváló megoldást nyújt.

Gyakran ismételt kérdések

 • Csak a most érettségizők vehetnek részt a felkészítőn?
  Az informatika – digitális kultúra érettségi felkészítő kurzust alapvetően 11. osztálytól ajánljuk, de ha valakit komolyan érdekel a téma, és tudja, hogy később ezzel szeretne foglalkozni, neki akár már 9. osztálytól is érdemes lehet csatlakozni. De vannak idősebb diákjaink is, akik most kezdik (újra) az informatikatanulást.
 • Lennének további kérdéseim, hogyan tudom őket feltenni?
  Keress minket a +36 1 445 4567 telefonszámon, Messenger üzenetben, vagy ingyenes regisztráció és bejelentkezést követően írhatsz nekünk közvetlenül privát chatüzenetet az elitoktatas felhasználónak.

Tanfolyam tartalom

Összes kiniytása

Segédanyagok

C# Programozás
Adatbáziskezelés
Excel
Lecke tartalom
0% Befejezve 0/1 Steps
Képszerkesztés
Webszerkesztés
Lecke tartalom
0% Befejezve 0/1 Steps
Powerpoint
Word
Informatika érettségi szóbeli
Programozói ismeretek

Az instruktorról

elitoktatas

15 Tanfolyamok

+151 beiratkozott
Nem jelentkeztél
79.990 Ft

Tartalmazza

 • 18 Lecke
 • 103 Téma