Magyar érettségi felkészítő – emelt szintű

A 200 órás emelt szintű magyar érettségi felkészítő kurzusunk bölcsészeti, jogi és kommunikációs területekre aspiráló diákok számára ideális. Célja, hogy minden résztvevőt alaposan felkészítsen az emelt szintű érettségire.

Magyar érettségi felkészítő – emelt szintű

200 órás emelt szintű magyar érettségi felkészítőnket azoknak ajánljuk, akik bölcsészként képzelik el a jövőjüket, vagy pszichológiára, jogi karra, nemzetközi tanulmányokra, kommunikáció és médiatudományra, vagy akár politológiára szeretnének továbbmenni.

A magyar érettségi felkészítő összefoglalója

 • Videós e-learning: 100 tanóra
 • Korlátlanul visszanézhető e-learning tananyag és szemináriumok
 • Heti 4 tanórányi szeminárium
 • Keddenként 16:30 – 19:45
 • Szeminárium Zoom-on: 100 tanóra

A magyar érettségi felkészítő kurzusunk tartalmaz 100 órányi, önállóan tanulható videóanyagot, amely lefedi az irodalom és a nyelvtan tételsor teljes anyagát. Ezt kiegészítjük hetente az összesen 100 órás élő előadásunkkal, ahol a készségfejlesztésre helyezzük a hangsúlyt. Minden előadás visszanézhető, így bármikor tudsz csatlakozni.

Emelt szintű magyar érettségi felkészítő

Mik a legfontosabb tudnivalók az emelt szintű német érettségi felkészítőről?

 • Csak a kurzus kezdetekor lehet csatlakozni?
  Egész évben csatlakozhatsz, mert az e-learning rendszerünket önálló tanulásra fejlesztettük ki. Ezek a korábbi élő előadásaink rendszerezett videófelvételei, amelyeken a tanár meg tudott győződni arról, hogy a diákok megértették az elmondottakat. Így nyáron magadtól fel tudsz készülni az őszi érettségire, vagy akár februárban kezdve is megtanulhatod az anyagot májusig.
 • Lehet-e akadály az, ha nagyon régen tanultam utoljára magyar irodalmat és nyelvtant, vagy vannak olyan témakörök, amiket még nem érintettünk az iskolában?
  Nálunk ez egyáltalán nem probléma. Az e-learning anyagban találsz előadást az összes olyan irodalmi szerzőről, akinek az életműve részét képezi az emelt szintű magyar érettségi felkészítő tananyagnak, valamint a nyelvtan tételeket is megtanulhatod egészen az alapoktól felépítve. Az előadások során használt fogalmakat (például korstílusok, műfajok nevei, nyelvészeti szakkifejezések) egytől egyig definiáltuk. Külön cél nálunk, hogy a tanár mindig nagyobb kontextusba helyezze az adott témát, hogy összefüggő műveltséget kapj, ne pedig a levegőben lógó ismeretfoszlányokat. E-learning anyagunkat középiskolai tanulmányaidhoz is használhatod segédanyagként már 9. osztálytól.
 • Mi a különbség az e-learning és az élő online szemináriumok között?
  Az e-learning 100 tanórányi felkészítő anyagot tartalmaz, amelyet saját tempódban, tetszőleges sorrendben dolgozhatsz fel. Ehhez 5 év hozzáférést biztosítunk.
  A szeminárium célja az, hogy a műelemzési készségeidet interaktívan fejlesszük, a nyelvtani jelenségek felismerését közösen begyakoroljuk, valamint emelt szintű érettségi feladatokat oldjunk meg együtt lépésről lépésre. Ezeken az alkalmakon két tanév során is részt vehetsz plusz költség nélkül. A szemináriumok is felvételről visszanézhetőek.

Mit tartalmaz a magyar érettségi felkészítő?

 • Részvétel az online élő előadásokon, amelyekre jövőre ingyen visszajöhetsz
 • E-learning videóanyag, amelyhez 5 évig hozzáférhetsz
 • Letölthető érettségi feladatlapok és megoldókulcsok segítik a felkészülést
 • A tantárgyhoz tartozó csoportban összetartó közösségre találsz, ahol nemcsak a tanároktól, hanem a diáktársaktól is kaphatsz segitséget és válaszokat a felmerülő kérdéseidre
 • Chat-elj az e-learning felhasználóival privát üzenetben is!
 • Ingyenes középszintű matematika érettségi felkészítőt adunk. Ez a mi ajándékunk minden beiratkozó számára.

A magyar érettségi felkészítő leírása

A kurzuson együttesen vesszük át a magyar nyelv és irodalom ismeretanyagát: mindent, amit tudni kell a kommunikációról, a magyar nyelvtörténeti korszakokról, az érvelő szövegekről és a cáfolat rendszeréről; valamint a kötelező irodalmi nagyjaink alkotásain túl részletesebben vesszük az életútjukat, a hozzájuk kapcsolódó irányzatokat, hatásukat és utóéletüket. A világirodalomban pedig kitérünk minden jelentős irodalomtörténeti korszakra, megvizsgáljuk különböző korstílusok jellemzőit (pl. romantika, realizmus, expresszionizmus…).

A magyar érettségi felkészítő kurzusunk célja, hogy segítsünk összefüggésekben gondolkodni a különböző korok és műfajok között poétikai szempontból, illetve akár az eszmetörténeti változásokat is figyelembe véve.

 • A kurzus célja, hogy akár előképzettség nélkül is felkészülj az emelt szintű magyar érettségire
 • A szóbelire is hatékonyan felkészítünk
 • Korábbi érettségi feladatok megoldásával gyakorlunk
 • Tanulásmódszertant tanítunk, hogy minél rövidebb idő alatt a legtöbbet ki tudd hozni magadból
Emelt szintű magyar érettségi felkészítő

E-learning rendszerünk

Próbáld ki e-learning rendszerünket ingyenes középszintű matematika kurzusunkon!

Emelt szintű magyar érettségi felkészítő e-learning rendszerünk 100 tanórányi élő előadás videófelvételeiből áll – ezeket felvágtuk, megszerkesztettük, felcímkéztük, rendszereztük és önálló tanulásra optimalizáltuk. Ezután tematikus fejezetekre bontva töltöttük fel, így a felkészülés során célzottan is tanulhatsz az egyes témakörökből. 

Az élő előadás felvételeinek mindig van egy olyan előnye a kamerába felmondottakhoz képest, hogy a ritmusa a diákokhoz igazodik. Amit érdemes volt megkérdezni, arra legalább egy diák biztosan rákérdezett, valamint a tanár is kapott visszajelzést arról, hogy a diákok megértették a nehezebb koncepciókat. 

Középiskolásoknak már 9. osztálytól jó lehetőség, hogy ha egyszer megveszik a felkészítőt, akkor az e-learning anyagokat végig tudják használni a jobb jegyek érdekében. Bármelyik iskolai órán előkerülő témát önállóan is pótolhatsz, megtanulhatsz, átismételhetsz. Amikor pedig célzottan az érettségire készülsz, a szemináriumokon való részvétel nem jelent majd plusz költséget.

Gyakran ismételt kérdések

 • Mennyire alkalmas számomra ez az emelt szintű magyar érettségi felkészítő, ha középszinten szeretnék érettségizni?
  Az emelt szintű magyar érettségi anyaga tartalmazza a középszintű anyagot is. Emelt szinten jellemzőek a több témakört érintő, összetett feladatok, ahol egyszerre kell használnod az irodalmi és a nyelvtani tudásodat, illetve itt több szerzőt és részletesebben kell ismerni, mint középszinten. Ha taktikai okokból (a pontszámítás miatt) mész csak középszintre, de később szükséged lesz egy stabil irodalmi műveltségre, érdemes ezt a felkészítőt választani!
 • Csak a most érettségizők vehetnék részt a felkészítőn?
  Magyar nyelv és irodalom érettségi felkészítőnket már 9. osztálytól ajánljuk a középiskolai tananyag kiegészítésére és tudásod elmélyítésére. Főleg azoknak lehet hasznos ez a korai csatlakozás, akik már most tudják, hogy komolyabban szeretnének bölcsészettel foglalkozni, vagy OKTV-re mennek majd. Sőt, olyan diákjaink is vannak, akik 10-20 éve nem tanultak irodalmat, de most pályamódosítás miatt újrakezdik.
 • Lennének további kérdéseim, hogyan tudom őket feltenni?
  Keress minket a +36 1 445 4567 telefonszámon, Messenger üzenetben, vagy ingyenes regisztráció és bejelentkezést követően írhatsz nekünk közvetlenül privát chatüzenetet az elitoktatas felhasználónak.

Tanfolyam tartalom

Összes kiniytása

Segédanyagok

Irodalomelmélet
Magyar irodalmi szerzők a 20. század előtt
Magyar irodalmi szerzők a 20. század után
1 / 3

Az instruktorról

elitoktatas

15 Tanfolyamok

+56 beiratkozott
Nem jelentkeztél
79.990 Ft

Tartalmazza

 • 56 Lecke
 • 226 Téma