Biológia érettségi felkészítő – emelt szintű

Emelt szintű Biológia érettségi felkészítő tanfolyamunk részletesen foglalkozik a biokémia, sejtbiológia, öröklődéstan, növénytan, állattan, evolúció, etológia és embertan témakörökkel, különös tekintettel a számítási feladatokra és a szóbeli vizsga felkészítésére.

Biológia érettségi felkészítő – emelt szintű

Összesen 250 órás biológia érettségi felkészítő tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik minél magasabb pontszámmal akarnak bejutni orvosira, vagy gyógyszerész, biológus esetleg pszichológus szakra. Az önállóan tanulható e-learninget kiegészítjük készségfejlesztő szemináriumainkkal is.

A biológia érettségi felkészítő összefoglalója

 • 100 tanóra szeminárium
 • Videós e-learning: 150 tanóra
 • Korlátlanul visszanézhető e-learning tananyag és szemináriumok
 • heti 4 tanórányi szeminárium
 • Szombatonként 10.00-13:45-ig
 • szeminárium Zoom-on: 100 tanóra

A biológia érettségi felkészítő kurzusunk tartalmaz 150 órányi önállóan tanulható videóanyagot, amely teljes körűen, az alapoktól indulva megtanítja az elméletet, valamint felkészít a szóbelire. Ezt kiegészítjük 100 órás élő készségfejlesztő szemináriumunkkal, ahol közösen lépésről lépésre oldunk meg korábbi érettségi feladatokat és a szóbelire is gyakorlunk. Minden előadás visszanézhető, így bármikor tudsz csatlakozni.

Emelt biológia érettségi felkészítő az Elit Oktatástól

Mik a legfontosabb tudnivalók az emelt szintű biológia érettségi felkészítőről?

 • Csak a kurzus kezdetekor lehet csatlakozni?
  Egész évben csatlakozhatsz, mert az e-learning rendszerünket önálló tanulásra fejlesztettük ki. Ezek a korábbi élő előadásaink rendszerezett videófelvételei, amelyeken a tanár meg tudott győződni arról, hogy a diákok megértették az elmondottakat. Így nyáron magadtól fel tudsz készülni az őszi érettségire, vagy akár februárban kezdve is megtanulhatod az anyagot májusig.
 • Lehet-e akadály az, ha nagyon régen tanultam utoljára biológiát, vagy vannak olyan témakörök, amiket még nem érintettünk az iskolában?
  Sok diáknál ez a helyzet. Éppen ezért építettük fel az emelt szintű biológia érettségi felkészítőnket egészen az alapoktól. Külön cél nálunk, hogy a tanár ne hivatkozzon olyan ismeretre, amit azelőtt nem adott le, illetve pontosan definiálja az órákon használt fogalmakat. E-learning anyagunkat középiskolai tanulmányaidhoz is használhatod segédanyagként már 9. osztálytól.
 • Mi a különbség az e-learning és az élő online szemináriumok között?
  Az e-learning 150 tanórányi felkészítő anyagot tartalmaz, amelyet saját tempódban, tetszőleges sorrendben dolgozhatsz fel. Ehhez 5 év hozzáférést biztosítunk.
  – A szeminárium célja az, hogy lépésről lépésre feladatokat oldjunk meg közösen, ezáltal a konkrét, gyakorlati készségeidet fejlesszük és visszajelzéseket adjunk neked a haladásodról. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a szóbeli felkészítésre is. Ezeken az alkalmakon két tanév során is részt vehetsz plusz költség nélkül. A szemináriumok szintén visszanézhetőek felvételről.

Mit tartalmaz a felkészítő?

 • Részvétel az online élő előadásokon, amelyekre jövőre ingyen visszajöhetsz
 • E-learning videóanyag, amelyhez 5 évig hozzáférhetsz
 • Letölthető érettségi feladatlapok és megoldókulcsok segítik a felkészülést
 • A tantárgyhoz tartozó csoportban összetartó közösségre találsz, ahol nemcsak a tanároktól, hanem a diáktársaktól is kaphatsz segitséget és válaszokat a felmerülő kérdéseidre
 • Chat-elj az e-learning felhasználóival privát üzenetben is!
 • Ingyenes középszintű matematika érettségi felkészítőt adunk. Ez a mi ajándékunk, minden beiratkozó számára

A felkészítő leírása

A biológia érettségi teljes tudásanyagát logikus, egymásra épülő sorrendben vesszük végig, miközben külön hangsúlyt fektetünk a nehezebb témakörökre.

Tanulunk biokémiát, megismerjük a legfontosabb aminosavakat, szénhidrátokat, fehérjéket, nukleinsavakat. Átvesszük közösen a sejt felépítő, illetve a lebontó folyamatait, valamint a molekuláris sejtbiológiát is. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy gyakoroljuk az érettségin sok pontot érő számítási feladatokat, pl: öröklődés (Mendel-törvényei alapján) és populációgenetikai számítási feladatok (Hardy-Weinberg-törvény alapján).

Teljes körű felkészítőnknek részét képezi a növénytan, az állattan, az evolúció és az etológia részletes tárgyalása is. A végén pedig, az embertan, során a legfontosabb szervrendszereinket és élettani működésünket fogjuk megismerni.

 • A kurzus célja, hogy akár előképzettség nélkül is felkészülj az emelt szintű biológia érettségire
 • Ábrafelismerés és értelmezés, kitekintés az orvosi vonatkozásokra
 • Gyakorlunk korábbi érettségi feladatokkal és a felkészítünk a szóbeli vizsgádra
 • Tanulásmódszertant tanítunk, hogy minél rövidebb idő alatt a legtöbbet ki tudd hozni magadból
Emelt szintű biológia érettségi felkészítő

E-learning rendszerünk

Próbáld ki e-learning rendszerünket ingyenes középszintű matematika kurzusunkon!

Emelt szintű biológia érettségi felkészítő e-learning rendszerünk 150 tanórányi élő előadás videófelvételeiből áll – ezeket felvágtuk, megszerkesztettük, felcímkéztük, rendszereztük és önálló tanulásra optimalizáltuk. Ezután tematikus fejezetekre bontva töltöttük fel, így a felkészülés során célzottan is tanulhatsz az egyes témakörökből. 

Az élő előadás felvételeinek mindig van egy olyan előnye a kamerába felmondottakhoz képest, hogy a ritmusa a diákokhoz igazodik. Amit érdemes volt megkérdezni, arra legalább egy diák biztosan rákérdezett, valamint a tanár is kapott visszajelzést arról, hogy a diákok megértették a nehezebb koncepciókat. 

A hozzáférést 5 évig biztosítjuk.

Középiskolásoknak már 9. osztálytól jó lehetőség, hogy ha egyszer megveszik a felkészítőt, akkor az e-learning anyagokat végig tudják használni a jobb jegyek érdekében. Így bármelyik iskolai órán előkerülő témát önállóan is pótolhatsz, megtanulhatsz, átismételhetsz. Amikor pedig célzottan az érettségire készülsz, a szemináriumokon való részvétel nem jelent majd plusz költséget.

Gyakran ismételt kérdések

 • Mennyire alkalmas számomra ez az emelt szintű biológia érettségi felkészítő, ha középszinten szeretnék érettségizni?
  Az emelt szintű biológia érettségi anyaga tartalmazza a középszintűét is. Emelt szinten jellemzőek a több témakört érintő, összetett feladatok, míg középszinten gyakran egy feladat egy témához kapcsolódik. Ha taktikai okokból (a pontszámítás miatt) mész csak középszintre, de később szükséged lesz a biológiatudásra, akkor érdemes ezt a felkészítőt választani! 
 • Csak a most érettségizők vehetnek részt a felkészítőn?
  A biológia érettségi felkészítő kurzust alapvetően 11. osztálytól ajánljuk, de ha valakit komolyan érdekel a biosz, akár már 9. osztálytól is érdemes lehet csatlakozni. Emellett vannak olyan diákjaink is, akik 20 év után kezdik újra a tanulást. 
 • Lennének további kérdéseim, hogyan tudom őket feltenni?
  Keress minket a +36 1 445 4567 telefonszámon, Messenger üzenetben, vagy ingyenes regisztráció és bejelentkezést követően írhatsz nekünk közvetlenül privát chatüzenetet az elitoktatas felhasználónak.

Tanfolyam tartalom

Összes kiniytása

Segédeanyagok

Rendszertan
Lecke tartalom
0% Befejezve 0/1 Steps
Lecke tartalom
0% Befejezve 0/1 Steps
Állatrendszertan
Növénytan
Lecke tartalom
0% Befejezve 0/1 Steps
Biokémia
1 / 5

Az instruktorról

elitoktatas

15 Tanfolyamok

+631 beiratkozott
Nem jelentkeztél
79.990 Ft

Tartalmazza

 • 94 Lecke
 • 274 Téma