Best of Töri: Középontban az esszéírás – Május 1.

Fontos tudnivalók a tanfolyamról

Ez az e-learning a 2024. május 1-én tartandó Best of Töri: Középpontban az esszéírás című élő, online felkészítőnk támogató videóanyaga. További információ, rendelés az Érettségifelkészítő weboldalunkon:
https://erettsegifelkeszito.hu/kurzus/intenziv-tortenelem-erettsegi-felkeszito-majus-1/

A felkészítő leírása

Az élő, online készségfejlesztő szemináriumok mellett ha úgy érzed, hogy a tárgyi tudásodban is vannak hiányosságok, akkor jó hírünk van! Mi egy támogató videós e-learninget is adunk a diákjainknak, amiben az idei érettségin nagy eséllyel előforduló témák is benne vannak. Ilyenek lehetnek az évfordulókkal, vagy aktualitásokkal kapcsolatos események, valamint azok a 12. osztályos témakörök, amik már gyakran kimaradnak a hagyományos tanórák időkeretéből. 

A felkészítő emelt-, és középészintre is alkalmas, ugyanis ez az átfogó gyakorlati tudás mindkét szinten elengedhetetlen a minél jobb eredmény érdekében. Sőt, más tantárgyaknál ugyan úgy hasznos, ahol esszéírásra kerül a sor, pl. biológia vagy fizika érettségin. 

Egy nap alatt, közös gyakorlati foglalkozással meg lehet tanulni az esszéírás módszertanát, a hozzá tartozó ábrák, táblázatok, adatsorok elemzését. Ezek olyan általános készségek, amelyeket akár egy biosz, vagy fizika érettségi esszén is tudsz használni az orvosira való bekerülésedhez. Ha nem írogattál a diákújságotokba esszéket, nem blogoltál gimi alatt, akkor lesznek itt használható újdonságok számodra.

A törire specifikusan megnézzük, hogyan kell térben és időben elhelyezni az eseményeket, a probléma előzményeit, okait hogyan tudjuk feltárni, milyen szakszavakat használjunk fel, mit lehet kipuskázni az atlaszból, valamint a forrásokat hogyan tudjuk szakszerűen beemelni a mondandónkba.

Tanfolyam tartalom

Összes kiniytása
Lecke tartalom
0% Befejezve 0/1 Steps

Az instruktorról

elitoktatas

15 Tanfolyamok

+4 beiratkozott
Nem jelentkeztél

Tartalmazza

  • 8 Lecke
  • 55 Téma