Történelem érettségi felkészítő – emelt szintű

Az emelt szintű Történelem érettségi felkészítő kurzus az alapoktól kezdődik, célja az írásbeli és szóbeli vizsgákra való teljes körű felkészítés. Különösen azoknak ajánlott, akik történelem, régészet vagy jogi tanulmányokat szeretnének folytatni. Az e-learning anyagok korlátlanul visszanézhetőek, lehetővé téve a rugalmas tanulást, míg a szemináriumokon érettségi feladatok megoldásával és készségfejlesztéssel bővül a tudás.

Történelem érettségi felkészítő – emelt szintű

200 órás emelt szintű történelem érettségi felkészítő kurzusunkat azoknak ajánljuk, akiknek elsősorban a történelem szak, a régészet, vagy a jogi kar a célja, de a magas pontszám jól jön a szabadbölcsészetre vagy a közgázra felvételizőknek is.

A történelem érettségi felkészítő összefoglalója

  • Videós e-learning 100 tanóra
  • Korlátlanul visszanézhető e-learning tananyag és szemináriumok
  • Heti 4 tanórányi szeminárium
  • Hétfőnként 16:30 – 19:45-ig
  • Szeminárium ZOOM-on: 100 tanóra

A történelem érettségi felkészítő kurzusunk tartalmaz 100 órányi, önállóan tanulható videóanyagot, amely teljes körűen, az alapoktól indulva készít fel az írásbelire és a szóbelire egyaránt. Ezt kiegészítjük 100 órás élő készségfejlesztő szemináriumunkkal, ahol újabb történelmi ismeretekkel egészítjük ki tudásodat, ezen felül közösen oldunk meg érettségi feladatokat. Minden előadás visszanézhető, így bármikor tudsz csatlakozni.

Emelt szintű történelem érettségi felkészítő

Mik a legfontosabb tudnivalók az emelt szintű történelem érettségi felkészítőről?

  • Csak a kurzus kezdetekor lehet csatlakozni?
    Egész évben csatlakozhatsz, mert az e-learning rendszerünket önálló tanulásra fejlesztettük ki. Ezek a korábbi élő előadásaink rendszerezett videófelvételei, amelyeken a tanár meg tudott győződni arról, hogy a diákok megértették az elmondottakat. Így nyáron magadtól fel tudsz készülni az őszi érettségire, vagy akár februárban kezdve is megtanulhatod az anyagot májusig.
  • Lehet-e akadály az, ha már rég nem tanultam történelmet, vagy vannak olyan témakörök, amiket még nem érintettünk az iskolában?
    Nem vagy ezzel egyedül. Éppen ezért az emelt szintű történelem érettségi felkészítőnket az alapoktól építettük fel. Külön cél nálunk, hogy a tanár ne hivatkozzon olyan ismeretre, amit azelőtt nem adott le, illetve mindent nagyobb, nemzetközi történelmi kontextusba helyezzen, hogy összefüggő tudást kapj a levegőben lógó ismeretfoszlányok helyett. E-learning anyagunkat középiskolai tanulmányaidhoz is használhatod segédanyagként már 9. osztálytól.
  • Mi a különbség az e-learning és az élő online szemináriumok között?
    Az e-learning 100 tanórányi felkészítő anyagot tartalmaz, amelyet saját tempódban, tetszőleges sorrendben dolgozhatsz fel. A szeminárium célja az, hogy korábbi érettségi feladatokat oldjunk meg közösen, gyakoroljuk az esszéírást, ezáltal a konkrét, gyakorlati készségeidet fejlesszük. Ezen kívül a meglévő tananyagot a történelem további fejezeteivel fogjuk bővíteni. Ezeken az alkalmakon két tanév során is részt vehetsz plusz költség nélkül, így már 11. osztályban elkezdheted az érettségire felkészülést. A szemináriumok is felvételről visszanézhetőek.

Mit tartalmaz a történelem érettségi felkészítő?

  • Részvétel az online élő előadásokon, amelyekre jövőre ingyen visszajöhetsz
  • E-learning videóanyag
  • Letölthető érettségi feladatlapok és megoldókulcsok segítik a felkészülést
  • A tantárgyhoz tartozó csoportban összetartó közösségre találsz, ahol nemcsak a tanároktól, hanem a diáktársaktól is kaphatsz segitséget és válaszokat a felmerülő kérdéseidre
  • Chat-elj az e-learning felhasználóival privát üzenetben is!
  • Ingyenes középszintű matematika érettségi felkészítőt adunk. Ez a mi ajándékunk minden beiratkozó számára.

Az emelt szintű történelem érettségi felkészítő leírása

Történelem érettségi felkészítőnkön gyakoroljuk a földrajzi helyek azonosítását, térképen elhelyezésüket és a hozzájuk tartozó események meghatározását. Kurzusunkon kiemelt figyelmet szentelünk a hosszútávú történelmi változások bemutatására, hogy átfogó képet kapj a történésekről az őskortól kezdve napjainkig, valamint a megfelelő gazdasági, társadalmi kontextusban is elhelyezzük a tanult eseményeket.

Továbbá a történelem érettségi felkészítő tanfolyamunk fontos része a készségfejlesztés: forráskritika gyakorlása, azok kiegészítése és keletkezésük körülményeinek meghatározása; szemléltető ábrák, grafikonok értelmezése. Ezek mind hasznosak lesznek az írásbeli érettségin.

  • A kurzus célja, hogy akár előképzettség nélkül is felkészülj az emelt szintű történelem érettségire
  • A szóbelire is hatékonyan felkészítünk
  • Gyakoroljuk a forráshasználatot, a szaknyelv alkalmazását
  • Korábbi érettségi feladatok megoldásával gyakorlunk
  • Tanulásmódszertant tanítunk, hogy minél rövidebb idő alatt a legtöbbet ki tudd hozni magadból
  • Gyakoroljuk a történelmi események térben és időben történő elhelyezését
Emelt szintű történelem érettségi felkészítő

E-learning rendszerünk

Próbáld ki e-learning rendszerünket ingyenes középszintű matematika kurzusunkon!

Emelt szintű történelem érettségi felkészítő e-learning rendszerünk 100 tanórányi élő előadás videófelvételeiből áll – ezeket felvágtuk, megszerkesztettük, felcímkéztük, rendszereztük és önálló tanulásra optimalizáltuk. Ezután tematikus fejezetekre bontva töltöttük fel, így a felkészülés során célzottan is tanulhatsz az egyes témakörökből. 

Az élő előadás felvételeinek mindig van egy olyan előnye a kamerába felmondottakhoz képest, hogy a ritmusa a diákokhoz igazodik. Amit érdemes volt megkérdezni, arra legalább egy diák biztosan rákérdezett, valamint a tanár is kapott visszajelzést arról, hogy a diákok megértették a nehezebb koncepciókat. A klasszikus korrepetálást igénylő problémák mind elavulttá váltak, mert ha valamit újra akarsz ismételni, akkor megnézed még egyszer.

Akár 9. osztályosok is elkezdhetik használni a kurzust, mivel a mi tananyagaink remekül kiegészítik a középiskolában tanultakat. 

Gyakran ismételt kérdések

  • Mennyire alkalmas számomra ez az emelt szintű történelem érettségi felkészítő, ha középszinten szeretnék érettségizni?
    Az emelt szintű történelem érettségi anyaga tartalmazza a középszintű töri követelményeit is. Emelt szinten kicsit jobban kell értened a történelmi összefüggéseket, illetve mélyebben, részletesebben kell tudnod bizonyos fejezeteket – ezek természetesen középszinten sem jelentenek hátrányt, illetve plusz önbizalmat adhatnak a vizsgán!
  • Csak a most érettségizők vehetnek részt a felkészítőn?
    Történelem érettségi felkészítő kurzusunkat már 9. osztálytól kezdve ajánljuk a középiskolában megszerzett tudás kiegészítésére és elmélyítésére, főleg azoknak, akik már előre tudják, hogy később szeretnének komolyabban foglalkozni a történelemmel. De vannak olyan diákjaink is, akik 20 év után kezdik újra a töritanulást.
  • Lennének további kérdéseim, hogyan tudom őket feltenni?
    Keress minket a +36 1 445 4567 telefonszámon, Messenger üzenetben, vagy ingyenes regisztráció és bejelentkezést követően írhatsz nekünk közvetlenül privát chatüzenetet az elitoktatas felhasználónak.

Tanfolyam tartalom

Összes kiniytása

Segédanyagok

Gazdaságtörténet
Népesség, település, életmód
Lecke tartalom
0% Befejezve 0/2 Steps
Egyén, közösség, társadalom, munka
Politikai berendezkedés a modern korban
1 / 4

Az instruktorról

elitoktatas

11 Tanfolyamok

+139 beiratkozott
Nem jelentkeztél
48.990 Ft

Tartalmazza

  • 68 Lecke
  • 300 Téma