Kémia érettségi felkészítő – emelt szintű

A 250 órás emelt szintű kémia érettségi felkészítő tanfolyamunk orvosi, mérnöki és gyógyszerész szakokra jelentkezők számára kínál átfogó tudást az alapoktól kezdve az emelt szintű anyagig. A tananyag minden elemét úgy alakítottuk ki, hogy az önálló tanulást támogassa, így a diákok saját tempójukban haladhatnak. A kurzus különös figyelmet fordít a számítási feladatokra, a pH számításra, termokémiára, elektrokémiára, redoxi reakciókra és a szerves valamint szervetlen kémiai ismeretekre. Emellett tanácsokat adunk a hatékony tanulásmódszertanra, a számológép és függvénytáblázatok használatára, valamint a szóbeli vizsga és kísérletek sikeres teljesítésére is. 

Kémia érettségi felkészítő – emelt szintű

Összesen 200 órás kémia érettségi felkészítő tanfolyamunk ideális orvosi, mérnök és gyógyszerész szakokra felvételizőknek. A kurzus önállóan tanulható e-learninget tartalmaz, valamint élő online készségfejlesztő szemináriumokat, rengeteg korábbi érettségi feladatlap megoldásával.

A Kémia érettségi felkészítő összefoglalója

  • Videós e-learning: 150 tanóra
  • Korlátlanul visszanézhető e-learning tananyag és szemináriumok
  • Előadások hossza: 4 tanóra
  • Havi 2x szombat 14:30 – 18:00-ig
  • Szeminárium Zoom-on: 50 tanóra

A kémia érettségi felkészítő kurzusunk tartalmaz 150 órányi, önállóan tanulható videóanyagot, amely teljes körűen, az alapoktól indulva megtanítja az elméletet, felkészít a számolásokra és a szóbelire. Ezt kiegészítjük kéthetente az 50 órás élő készségfejlesztő szemináriumunkkal, ahol közösen lépésről lépésre oldunk meg gyakorlati feladatokat. Minden előadás visszanézhető, így bármikor tudsz csatlakozni.

Emelt szintű kémia érettségi felkészítő

Mik a legfontosabb tudnivalók az emelt szintű kémia érettségi felkészítőről?

  • Csak a kurzus kezdetekor lehet csatlakozni?
    Egész évben csatlakozhatsz, mert az e-learning rendszerünket önálló tanulásra fejlesztettük ki. Ezek a korábbi élő előadásaink rendszerezett videófelvételei, amelyeken a tanár meg tudott győződni arról, hogy a diákok megértették az elmondottakat. Így nyáron magadtól fel tudsz készülni az őszi érettségire, vagy akár februárban kezdve is megtanulhatod az anyagot májusig.
  • Lehet-e akadály az, ha nagyon régen tanultam utoljára kémiát, vagy vannak olyan témakörök, amiket még nem érintettünk az iskolában?
    Sok diáknál ez a helyzet. Éppen ezért építettük fel az emelt szintű kémia érettségi felkészítő kurzusunkat egészen az alapoktól. Külön cél nálunk, hogy a tanár ne hivatkozzon olyan ismeretre, amit azelőtt nem adott le. A stabil alapok építése nemcsak a kezdőknek, hanem még az OKTV-döntős diákjainknak is nagy segítséget jelentett.
  • Mi a különbség az e-learning és az élő online szemináriumok között?
    Az e-learning 150 tanórányi felkészítő anyagot tartalmaz, amelyet saját tempódban, tetszőleges sorrendben dolgozhatsz fel. Ehhez 5 év hozzáférést biztosítunk.
    A szeminárium célja az, hogy lépésről lépésre feladatokat oldjunk meg közösen, ezáltal a konkrét, gyakorlati készségeidet fejlesszük és visszajelzéseket adjunk neked a haladásodról. Ezeken az alkalmakon két tanév során is részt vehetsz plusz költség nélkül, így már 11. osztályban elkezdheted a felkészülést. A szemináriumok is felvételről visszanézhetőek.

Mit tartalmaz a kémia érettségi felkészítő?

  • Részvétel az online élő előadásokon, amelyekre jövőre ingyen visszajöhetsz
  • E-learning videóanyag, amelyhez 5 évig hozzáférhetsz
  • Letölthető érettségi feladatlapok és megoldókulcsok segítik a felkészülést
  • A tantárgyhoz tartozó csoportban összetartó közösségre találsz, ahol nemcsak a tanároktól, hanem a diáktársaktól is kaphatsz segitséget és válaszokat a felmerülő kérdéseidre
  • Chat-elj az e-learning felhasználóival privát üzenetben is!
  • Ingyenes középszintű matematika érettségi felkészítőt adunk. Ez a mi ajándékunk minden beiratkozó számára.

A kémia érettségi felkészítő leírása

Kémia érettségi felkészítő kurzusunkban végigvesszük az általános, a szervetlen és a szerves kémiát. Kifejezetten nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy szöveges számítási feladatokat matematikai modellé tudd alakítani, mert itt lehet a legtöbb pontot megszerezni vagy elbukni az érettségin. Külön foglalkozunk a pH számítással, termokémiával, elektrokémiával, redoxi reakciók felírásával, titrálásokkal, ismeretlenek azonosításával, valamint komolyabb szerves kémiai és szervetlen kémiai ismeretekre fogsz szert tenni.

  • Hiszed vagy sem, de a számológéped megfelelő használatára is megtanítunk
  • Megtanítjuk, hogyan használd a függvénytáblázatodat legális puskaként
  • Szóbelire és a kísérletekre is felkészítünk
  • Tanulásmódszertant tanítunk, hogy minél rövidebb idő alatt a legtöbbet ki tudd hozni magadból
Emelt szintű kémia érettségi felkészítő

E-learning rendszerünk

Próbáld ki e-learning rendszerünket ingyenes középszintű matematika kurzusunkon!

Emelt szintű kémia érettségi felkészítő e-learning rendszerünk 150 tanórányi élő előadás videófelvételeiből áll – ezeket felvágtuk, megszerkesztettük, felcímkéztük, rendszereztük és önálló tanulásra optimalizáltuk. Ezután tematikus fejezetekre bontva töltöttük fel, így a felkészülés során célzottan is tanulhatsz az egyes témakörökből. 

Az élő előadás felvételeinek mindig van egy olyan előnye a kamerába felmondottakhoz képest, hogy a ritmusa a diákokhoz igazodik. Amit érdemes volt megkérdezni, arra legalább egy diák biztosan rákérdezett, valamint a tanár is kapott visszajelzést arról, hogy a diákok megértették a nehezebb koncepciókat. A klasszikus korrepetálást igénylő problémák mind elavulttá váltak, mert ha valamit újra akarsz ismételni, akkor megnézed még egyszer.

A hozzáférést 5 évig biztosítjuk. A 11. évfolyamosoknak jó lehetőség, hogy ha egyszer megveszik a felkészítőt, akkor jövőre ingyen visszajöhetnek. 

Gyakran ismételt kérdések

  • Mennyire alkalmas számomra ez az emelt szintű kémia érettségi felkészítő, ha középszinten szeretnék érettségizni?
    Az emelt szintű kémia érettségi anyaga tartalmazza a középszintű kémiát is. Emelt szinten jellemzőek a több témakört érintő, összetett feladatok, míg középszinten gyakran egy feladat egy témához kapcsolódik. Ha taktikai okokból (a pontszámítás miatt) mész csak középszintre, de később szükséged lesz a kémiatudásra, akkor érdemes ezt a felkészítőt választani! 
  • Csak a most érettségizők vehetnek részt a felkészítőn?
    A kémia érettségi felkészítő kurzust alapvetően 11. osztálytól ajánljuk, de ha valakit komolyan érdekel a kémia, akár már 9. osztálytól is érdemes lehet csatlakozni. De vannak olyan diákjaink, akik 20 év után kezdik újra a kémiázást. 
  • Lennének további kérdéseim, hogyan tudom őket feltenni?
    Keress minket a +36 1 445 4567 telefonszámon, Messenger üzenetben, vagy ingyenes regisztráció és bejelentkezést követően írhatsz nekünk közvetlenül privát chatüzenetet az elitoktatas felhasználónak.

Tanfolyam tartalom

Összes kiniytása

Segédanyagok

Általános Kémia - Koncentráció, higítás
Általános kémia - Oxidációs számok és sztöchiometria
Általános kémia - Periódusos rendszer
1 / 5

Az instruktorról

elitoktatas

11 Tanfolyamok

+381 beiratkozott
Nem jelentkeztél
59.490 Ft

Tartalmazza

  • 92 Lecke
  • 362 Téma